Opgaveskrivning på medicinstudiet

jul
2012
20

posted by on Uddannelse

No comments

Jeg sidder lige nu og er i gang med min første opgave på medicinstudiet. Det er en etikopgave, hvor man skal tage stilling til, hvordan man på bedst mulige og etisk korrekte måde kan løse problemer, der kan opstå i sygehusvæsenet eller i forbindelse med behandling af patienter. Det er afsindigt spændende, og jeg er bare SÅ sikker på, at medicinstudiet lige er mig, og er glad for, at de næste 6-7 år kommer til at gå med det her studie og bagefter med et nok endnu mere spændende og udfordrende job. Den her opgave laver vi i grupper, da det er langt nemmere at være flere om opgaven. I starten havde jeg egentlig bare tænkt mig at skrive det hele selv, da mine erfaringer siger mig, at det altid bliver noget bøvl, hvis hvert gruppemedlem skriver et tekststykke og så skal det hele samles til sidst. Der plejer altid at gå noget skævt med mails osv. Men på universitetet har de – åbenbart – en sindssygt smart cloud løsning, der gør, at alle vores computere kører på det samme system, når vi er på uni og derhjemme.Vi kalder det BOYD – eller bring your own device (man studerer vel på et fakultet – så hvorfor ikke bruge fremmedord -)).

På den måde kan vi bare lægge vores tekster i en mappe, og så har vi alle tre dem på hver vores pc uden at vi skal til at sende, uploade eller downloade. Det er simpelthen så genialt! Vores lærere er også omfattet af denne cloud løsning, så vi behøver heller ikke printe opgaven ud eller maile den, vi kan bare lægge den i hans mappe, hvor vi så også får den tilbage igen, når den er rettet. Det gør bare alle aspekter af gruppearbejde, opgaveskrivning og læsegrupper så meget nemmere. Det burde man virkelig også indføre i folkeskolen.

Jeg har de sidste mange timer forsøgt at koncentrere mig om at åbne bøgerne – men anatomi og fysiologi er ikke lige det jeg er mest motiveret for lige nu. Min kæreste er ansat som it konsulent. Det er nærmest umuligt at forklare hvad det er han laver – det er lidt nemmere når han viser mig hvad det er…den anden dag havde jeg opstillet en gæsteliste til vores forestående bryllup i et regneark. Ud fra dette ark kunne han opstille en pivot tabel – han sagde godt nok at det ikke var nær så fancy som når han laver PowerPivot for store virksomheder som BoConcept og lignende. For mig virkede det fancy nok som det var 🙂

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply