Bliv klar til skiferien med den bedste skijakke

jul
2016
25

posted by on Gode Råd

Kommentarer lukket til Bliv klar til skiferien med den bedste skijakke

Elsker du ligesom jeg, at suse ned gennem en snebeklædt bakketop, og kan du næsten mærke suset bare ved tanken? Så er du nok en lige så entusiastisk skiløber som jeg.  Men noget, der virkelig kan gøre min skiferie mindre god, er hvis jeg har forkert skitøj på og kommer til at fryse. Det kan nemlig blive en kølig fornøjelse, at sidde i skiliften i ti minusgrader og blæst, hvis man har taget forkert skitøj på. Derfor har jeg samlet mine allerbedste tips og tricks til at vælge den perfekte skijakke til din næste skiferie. Det kan nemlig været meget forvirrende, at finde ud af hvilken skijakke man skal vælge, hvis man aldrig har haft et par ski under fødderne før.

Når du skal købe en skijakke er det vigtigt, at jakkens yderste lag er vindtæt, ellers kommer du hurtigt til at fryse. Nogle foretrækker isolerende foring, og andre vil  hellere køre lag-på-lag. Som huskeregel kan du huske på, at du nemmere kan tilpasse din temperatur, jo flere lag du har på. Et andet must er, at din skijakke skal være vandafvisende og åndbar. Husk på at når du er på skiferie er du aktiv mange timer om dagen, og det kan blive utrolig varmt og du kan komme til at svede, når du styrter op og ned ad pisterne. Derfor er det vigtigt at din skijakke er åndbar, og at jakken har en form for ventilation. Du kan for eksempel få skijakker, der har ventilationshuller i armhulen, der kan åbnes og lukkes efter behov.

Husk også at en skijakke sjældent kan holde dig varm alene. Hvis du vil gerne vil kunne bruge flere timer ad gangen på pisterne uden at fryse det mindste, skal du investere i noget godt skiundertøj. Skiundertøjet holder dig varm og tør ved at isolere kroppen, så der ikke kommer fugt ind til din krop. Derudover transporterer det sved væk fra kroppen, som gør, at du hverken har det for varmt eller for koldt.

Når du er ude på pisten har man som regel ingen taske med til sin pung, nøgler osv. Når du vælger din skijakke, skal du derfor også være opmærksom på, at skijakken skal have nogle gode og rummelige lommer, der er nemme at komme til – også med hansker på.

Dette var blot et par af mine bedste tips til at finde den rigtige skijakke. Rigtig god skiferie!

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0 (from 0 votes)